2012.07.19.
20:11

Írta: fairytale

Jókai utca - Zichy utca sarok

Sokáig vártam, hogy legyen-e blogbejegyzés erről az épületről, ami a VI. kerületi Jókai utca és Zichy Jenő utca sarkán található. De mivel úgy tűnik, már nem festik fehérre az egyébként szépen felújított ház második emeleti ablakainak keretét, bekerült a szomorú sorba. Tényleg nem értem, hogy emberek miért nem törődnek azzal, hogy megőrizzék az adott épület összképét és szépségét, amelyben laknak. És ezzel a város szépségét is. És azt sem értem, miért nem lehet rendeletbe foglalni, és kötelezővé tenni, hogy igenis, egy lakásfelújítás vagy átalakítás során oda kell figyelni arra, hogy a homlokzat egységes legyen. Ez vonatkozzon az ablakok formájára, a keretek színére de még a lakások, erkélyek körüli fal színére is, mert az sem ritka, hogy valaki csak a saját ablakai körül és az erkélyénél festi teljesen más színűre a falat, érthetetlen módon. Van a városnak főépítésze, a kerületeknek építészei és építészeti irodái, tényleg nem lehet erre odafigyelni központilag, ha már egyesek szépérzékét nem bántja?! Külföldön szigorúan szabályozzák a házak külső homlokzatának arculatát, még a zsaluk formáját, a rolók színét is kötelezően előírják, ezzel vigyázva az épület szépségét és arculatát.

jókai ház 1.JPG

jókai ház 2.JPG

jókai ház 3.JPG

Ha az ablakkereteket végül mégis lefestik fehérre, jelezni fogom és megkövetek a lakás tulajdonosait. De a bejegyzés marad, mert sajnos elég általánossá vált ez a probléma.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-tecsodas.blog.hu/api/trackback/id/tr174666882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása