2011.04.02.
19:04

Írta: fairytale

Terek, melyek többet érdemelnek

Hold utca - Báthory utca - Szemere utca

 

Ehhez hasonló terecske van Prágában is, a Zsidó-negyed közepén. Csak ott nem parkolónak használják, hanem pihenő parkocskának. Ez a hely is gyönyörű lehetne, ha az autók helyett zöld tér, kiülős cukrászdák, kávézók, éttermek népesítenék be a helyet. Zöld fű, középen kisebb park padokkal. Arról nem is beszélve, a Batthyány-örökmécses is méltóbb helyen állhatna, ha ezt a területet rendeznék.

 

Kammermayer Károly tér

 

Párizs tele van ilyen helyekkel. Ha külföldön járunk, sikítunk a gyönyörüségtől, ha rálelünk egy ilyen hangulatos terecskére, ami hangulatos és régi házak között húzódik meg. Csak külföldön valamiért ezt úgy csinálják, hogy hagynak helyet és teret a szépségnek, a hangulatnak. Itt is az zavar be, mint máshol. A tér igazából parkoló, elnyomva annak minden szépségét és báját.

 

Madách tér

 

Leszámítva a most ott folyó építkezést, azért a Madách tér is többet érdemelne annál, hogy csak parkolóként hasznosítsák! Mondjuk arra kíváncsi lennék, miért nem gondolt arra senki, hogy az útépítéssel egyidőben földalatti parkolót alakítsanak ki a környéken. Jó nagyot. És korlátozzák a felszíni parkolást!

 

Anker-köz

 

Bár ez nem tér, de lehetne az is. Az Anker-köz a belváros egyik legérdekesebb, legígéretesebb helye. Ha én városépítő lennék, ide könyvesboltokat telepítenék, padokat, hangulatos, zölddel beültetett, kulturális területet hoznék itt létre. Egy olyan helyet, ahol tavasszal és nyaranta kisebb előadások is lehetnének, felolvasó estek, irodalmi beszélgetések. A könyvesboltok mellett kisebb kamaraszínpadokat, igényes kézműves boltokat csalogatnék ide. Megszüntetném a járdát és az úttestet, autó már régóta nem hajthat itt be úgysem, és mégis kibírta a város.

Szólj hozzá!

Címkék: tér parkolók terek budapesti madách anker köz kammermayer batthyány örökmécses

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-tecsodas.blog.hu/api/trackback/id/tr322794285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása