2012.08.05.
19:50

Írta: fairytale

Városliget - Vajdahunyad-vára körüli tó

Ez Budapest egyik legszebb, legromantikusabb helye. Ha nem Magyarországon lennénk, a Vajdahunyad-vára körüli tó a város legrendezettebb, legmegbecsültebb helye lenne, ami büszkeséggel tölthetne el minden itt lakót. Nem csak a turisták lennének rá kíváncsiak, de a budapestiek is itt űzhetnék el a mindennapos stresszt. A tó, a benne élő kacsák, és az az egy szürke gém a sirály haverjával olyan megnyugtató és idilli látványt nyújt, hogy tényleg órákig lehetne csak bambulni és ücsörögni a tó partján, a semmire gondolva.

A baj az, hogy ez a hely egyáltalán nincs megbecsülve. Poros és hibás út, töredezett és foghíjas lépcsők, kiszáradt és kiégett fű, kosz, piszok. A tó körül nagyon kevés a szemetes, annál több a szemét. Sajnos a tóban is. Műanyag flakonok, zacskók, üvegek és fémdobozok úsznak a vízben, körben a romantikus vár körül. Egy helyen különösen rémisztő a helyzet, ott, ahol összegyűlik a víz sodrása miatt minden. Iszonyatos a bűz, elkeserítő a látvány.

Tényleg nem értem, legalább hetente egyszer miért nem lehet kitisztítani a tavat, főleg a veszélyeztetettebb helyeken. Van a tó partján elég olyan intézmény, ami szépen megszedi magát a szezonban, besegíthetnének. Az ő érdekük is, hogy a tó tényleg szép legyen, és a turisták ne vegyenek észre kínos dolgokat.

liget 6.JPG

liget 10.JPG

liget 2.JPG

liget 5.JPG

liget 4.JPG

liget 9.JPG

liget 7.JPG

liget 8.JPG

liget 1.JPG

liget 12.JPG

liget 11.JPG

liget 14.JPG

liget 15.JPG

Hát érdemes és szabad ezt elrontani? Miért nem lehet ilyen az egész tó?

liget 16.JPG

liget 17.JPG

liget 18.JPG

liget 19.JPG

liget 20.JPG

De hogy írjak pozitív dolgot is: óriási ötlet a tó mellett felállított két, kacsaeledelt adagoló automata!

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest-tecsodas.blog.hu/api/trackback/id/tr124697200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása